fredag 8 november 2013

Min lediga fredag

I dag har jag varit ledig. Jag hade en dröm om hur den här dagen skulle bli. Och den verkliga dagen blev till och med bättre än så. Det har inte varit fyrverkerier och dans på bordet, men den har varit så himla fin och exakt vad jag behövde.

Efter sovmorgon, dusch och några klunkar kaffe på hemmaplan kopplade jag hundarna och begav mig mot Olskrokstorget för att gå på frukostdate med Elin. Världens bästa frukostvärd Elin hade förberett pannkakor och hennes lägenhet doftade "Välkommen Lisa" när jag klev in. Vi åt en långsam frukost, fick efterlängtad kvalitetstid och gick sedan mot spårvagnarna där vi mötte upp Yvonne för att tillsammans ta oss in mot stan. Elin vinkade hej då vid Vasa, medan jag och Yvonne åkte vidare till Linné. Sedan ägnade vi timmar åt att strosa oss igenom Slottskogen och hela vägen tillbaka till Brunnsparken. Under tiden pratade igenom saker som varit och saker som är, pekade på älgar, fascinerades av sälar och blev stoppade ungefär en miljon gånger av människor som helt enkelt var tvungna att klappa och titta på Frank. När jag och Yvonne vinkat hej då åkte jag hem, packade en väska och åkte bil upp mot till Uddevalla ihop med pappa. Halvliggande i varsin soffa delade vi därefter på en smarrig Trappistöl i väntan på att mamma, syster Karin och svåger Nicklas också skulle ansluta. Med alla på plats plockade vi fram räkor, vin, baguette och dylikt som hör räkor till. Och nu ligger jag nerbäddad hemma hos mamma och pappa med en valp snarkande i mitt öra.

Min lediga fredag har varit så fin att jag såhär vid läggdags känner mig alldeles blödig och så otroligt tacksam. Tänk att jag fick bli en del av världens finaste familj. Tänk att jag satte mig i helt rätt bänkrad när jag var 10 år och träffade Yvonne. Tänk jag hade en sådan himla tur att jag hamnade i samma grupp som Elin för ca 1 år sedan. Och tänk vad fint att jag har någon i mitt liv som jag vet saknar mig i natt när vi inte delar täckte. Tänk vad himla jäkla fint det verkligen är. 

Tog den här bilden på Yvonne och Elin idag och tänkte: Vad viktiga ni är.
En av mina äldsta vänner, och en av mina allra nyaste.

1 kommentar:

Yvonne sa...

Väldigt bra dag med väldigt fina du <3