onsdag 15 maj 2013

Hur en skjorta ibland gör allt så tydligt

Okej. Hej och godmorgon. Idag vill jag uppmana er att gå in på några länkar, läsa och sedan inte enbart skaka på huvudet. Nej, i dag vill jag att vi ska fundera på hur i helvete varenda en av oss kan påverka, göra skillnad och visa att det för i helvete inte alls är okej att fortsätta trampa på det ena könet och spela på utnötta, tråkiga könsroller som för längesedan sade att de ville pensioneras, grävas ned och aldrig mer plockas fram.

På bloggarna En Blommig Tekopp och Hanapee kan vi läsa om American Apparel och deras sexistiska, vidriga sätt att använda sig av kvinnor i reklam. Medan mannen avslappnat står på en balkong och röker fotograferas kvinnan utan byxor i åmande, putande, trutande positioner. Läs detta, se på bilderna och fundera på om du verkligen tycker att det är vettigt. Om inte -  sök dig till reklamombudsmannen. Skit samma om reklamen är riktat till den svenska marknaden i första hand. Vi kan väl ropa härifrån och höras ändå? Eller varför inte skriva direkt till American Apparel. Här är länken! Och hörni, på riktigt, bojkotta skiten ur dem. 

Därefter vill jag att ni läser dessa 33 anledningar till varför feminism behövs. Denna länk har under tisdagen blockats och anmälts vid ett flertal tillfällen på facebook, men hela tiden fortsatt uppstå i nya format. Det rör sig alltså om en simpel lista med 33 lättbegripliga, logiska och jävligt konkreta anledningar till varför feminism är viktigt. Hur är det möjligt att detta blockas medan sidor om varför män är bättre än kvinnor ihop med pornografiska, förnedrande bilder av kvinnor får fortsätta cirkulera på samma forum? Jag kan inte uttrycka mig hälften så bra som Jack Werner kan om detta. Så jag vill därför uppmana er att läsa hans krönika om just detta här. Dela länken, dela Jacks krönika, härja och stöka runt. 3 kommentarer:

Anna Mäki sa...

American Apparel måste ju vara sällsynt världsfrånvända. Min gissning är att de snart har lyckats manöverera ut sig själva från marknaden. Hej då dårar!

http://www.globalpost.com/dispatches/globalpost-blogs/weird-wide-web/american-apparel-hurricane-sandy-sale-didnt-go-down-too-well

Lisa Mäki sa...

Eller hur?! Inget annat företag är väl så hjälpsamt med att få fram bojkottsmaterial till massan. Hej då dårar!

Anonym sa...

Viktigt! /Yvonne