torsdag 17 januari 2013

Livet som bakterie

Det värsta med att vara sjuk är att man inte är sig själv, för det går inte. Under de senaste dagarna har jag enbart varit snor, feber och brutal hosta. Med en värktablett, en hosttablett och fyra pysch nässpray i kroppen så kan jag rasta hunden. Det har varit mina dagars absoluta höjdpunkt, när jag känt att jag haft nog med kraft för att gå upp och ned för trappan som leder till skogen där jag kan släppa Aquila. Skulle ha fått jobba i morgon. Men jag fick tacka nej. Hade någon kunnat bära mig till spelningen och sedan hem igen, så kanske. Men när jag blir utmattat av en omgång Shoot Bubble på mobilen och får snurrig huvudvärk av att stå upp så är det bara att inse att jag inte bör köra bil. Så vad gör jag om dagarna? Tittar på tv. Har blivit så fruktansvärt insatt i Real Housewifes of New Jersey att Alex inte ens bryr sig om att mobba mig längre när jag berättar om deras intriger. Han har accepterat det som något jag gör. Snart accepterar han väl även 16 & Pregnant som ett Lisa-program. Fy fan, hemska tanke. Jag måste bli frisk! Inga husmorsknep biter på denna sjuka. Jag har druckit ingefärste med vitlök i hela veckan och gnagt på råa vitlöksklyftor igår. Jäkla dårar som tipsade om det! Som ni hör börjar läget att bli desperat här på Hammarkullen. Ro hit lite krya-på-dig-hälsningar!

OCH! Som om inte allt detta djävulskap skulle vara nog så har jag inte fått pussa Alex sedan i söndagskväll. Jag vill inte smittas och han vill förstås inte bli smittad. Så - vi har pussförbud. Jag springer ur köket om jag måste hosta, ber om ursäkt när jag glömmer nysa i armvecket, tvättar händerna med alkogel, har en egen vattenflaska och torkar av husets handtag med jämna mellanrum. KUL. LIV.

7 kommentarer:

Anonym sa...

Din stackars krake.

Be Alex köpa hem passionsfrukt, kiwi, blåbär, apelsiner och bananer. Ät, mosa, drick?

Och nu två konstiga tips, som däremot är sanna.

Ät kärnorna i apelsiner och citroner, beska som satan men bra för en.

Hacka lök, lägg på ett litet fat, täck med a-folie och låt stå över natten. På morgonen drick saften löken nu simmar i. Det är *handen på hjärtat* naturens egen anitbiotika och superbra vid sjukdom.

Puss stumpan!

Lisa Mäki sa...

Löken som jag ska gömma under folie, är det vitlök vi snackar om då? Låter direkt märkligt, men jag ska självfallet ta en shot av det. Jag testar ALLT. Så hit me with those crazy förkylningsdödarknep. Puss tillbaka!

Anonym sa...

Gullök!

Lisa Mäki sa...

Utmärkt. Nu jäklar ska det drickas löksaft.
När den fått vila under sitt folie-täckte.

Anonym sa...

Tror att det ska vara nå mer än bara skivad lök...var det socker också? Löksirap tror jag det kallas. Kolla med Emma K tror hon har de bästa knepen för sånt elände. För övrigt har du nog influensa - feber i cirka fem dagar. Eller kör du på sars direkt?
/sis

Emmak sa...

Det räcker om det får st någon timme, men efter 12 h och några påfyllningar av socker så får du göra nytt!

Lisa Mäki sa...

Sis: I går under kvällen var jag så förbannat less. Förklarade för Alex att det var sars eller aids, och han hade min välsignelse att "leta sig vidare". Han gav mig isglass.

Tack Emma!