onsdag 11 juli 2012

Tips-tisdag

Syster Anna tipsade om denna artikel. Det tycker jag var klokt tipsat så - läs, fnissa och fundera.

Syster Karin och hennes make tipsade om programmet "Flyktingar, åk hem". I programmet följer man sex stycken invandringsfientliga australiensare. De får åka de vägar som tusentals flyktingar tagit för att komma till Australien och se hur flyktingar verkligen behandlas.. eller snarare hanteras. Klicka här.

3 kommentarer:

Per sa...

Jag ska rösta på Sverigedemokraterna.Du skyddar alla invandrare bara för att du har finsk bakgrund.Ser du inte alla problem?Sverige klarar inte av alla invandrare, det finns inte jobb till alla.Allt fler invandrare blir kriminella.Finland kan väl ta emot några nu?

Anonym sa...

Bry dig inte om Per Lisa.Han är sur och bitter.Tack för en superbra blogg.

Lisa Mäki sa...

Oj Per, vad lite du kan om så mycket. Jag "skyddar alla invandrare" för att jag är född med ett hjärta. Och inte för någon "finsk bakgrund". Jag är född och uppvuxen i Kiruna, tackar som frågar. Du som är så väldigt svensk borde veta vart det ligger.

Klart som fan att det är svårt med jobb, men det är inte på grund av att det finns invandrare i landet. Det råder sådan där kris på den fronten förstår du, över hela världen. Och förresten, personer med invandrarbakgrund är väldigt välrepresenterade när man tittar på statistik över exempelvis nyöppnade restauranger och butiker. Nya restauranger och butiker betyder självfallet nya arbetstillfällen. Vet du vad det skojiga med det här om att "allt fler invandrare blir kriminella"? Det är ju det faktum att exakt samma sak händer bland helsvenska, blonda, Mamma Scan och Svensson-Svensson ungdomar. Jag är emot kriminalitet, inte människor. Som bland annat Prome någon gång rappat: "Dont hate the player, hate the game."

Jag säger inte att vi har en perfekt invandringspolitik, nej, för vi skulle kunna göra MER och BÄTTRE. Sverige är ett land med bra villkor och tusen resurser. Ska vi verkligen vara den där elaka ungen som inte låter någon annan trampa i våran sandlåda? Det tycker inte jag att vi ska vara. Därför tänker jag aldrig jävla någonsin rösta på något så trångsynt som Sverigedemokraterna. Tack för ditt fantastiska inhopp Per.