torsdag 12 juli 2012

Mäki ger svar på tal och så

Fick en reaktion från "Per" på förra inlägget då jag tipsade om "Flyktingar, åk hem". Härligt att se att det krävs så lite för att jaga fram någon stackars Sverigedemokrat ur sin gömma. Jag publicerar hans kommentar och ger ett lite längre svar än vad jag fick plats med i kommentarsfältet.

Per sa 
Jag ska rösta på Sverigedemokraterna.Du skyddar alla invandrare bara för att du har finsk bakgrund.Ser du inte alla problem?Sverige klarar inte av alla invandrare, det finns inte jobb till alla.Allt fler invandrare blir kriminella.Finland kan väl ta emot några nu?

Oj Per, vad lite du kan om så mycket. Jag "skyddar alla invandrare" för att jag är född med ett hjärta, och inte för någon "finsk bakgrund". Jag är född och uppvuxen i Kiruna, tackar som frågar. Du som är så väldigt svensk borde veta vart det ligger. Men jag ger dig ändå en ledtråd. Tänk typ: Sverige.

Klart som fan att det är svårt med jobb nu, men det är ju inte på grund av att det finns invandrare i landet. Det råder sådan där kris på den fronten förstår du, över hela världen. Personer med invandrarbakgrund är förresten väldigt välrepresenterade när man tittar på statistik över exempelvis nyöppnade restauranger och butiker. Nya restauranger och butiker betyder självfallet nya arbetstillfällen. Något som också är värt att nämna är ju faktumet att de företag som drivs av personer med invandrarbakgrund sysselsätter 2,16 personer medan de företag som drivs av personer med svensk bakgrund sysselsätter 1,65 personer. 
Vet du vad det skojiga med det här om att "allt fler invandrare blir kriminella"? Det är ju att exakt samma sak händer bland helsvenska, blonda, Mamma Scan och Svensson-Svensson ungdomar. Jag är emot kriminalitet, inte människor. Jag tänker lite så som bland annat Promoe någon gång rappat: "Dont hate the player, hate the game.".

Jag säger inte att vi har en perfekt invandringspolitik. Nej, verkligen inte. Vi skulle kunna göra MER och framförallt skulle vi kunna göra BÄTTRE. Sverige är ett land med bra villkor och tusen resurser. Ska vi verkligen vara den där elaka ungen som inte låter någon annan trampa i våran sandlåda? Det tycker inte jag. Därför tänker jag aldrig jävla någonsin rösta på något så trångsynt som Sverigedemokraterna. Tack och hej, Per.

Förlåt, Per. Men jag kom faktiskt på en sak till, det blir lätt så när man har dig på tråden! Mellan skiljetecken och ny mening ska det faktiskt vara ett mellanrum. Så, puss på dig.

4 kommentarer:

Anonym sa...

Deså! /sis

Joakim sa...

Mental high five coming your way, miss Mäki!

Per sa...

Jag erkänner att du har rätt i mycket Lisa. Jag kanske tänker om. Jag blir bara så förbannad på alla kriminella som förstör. Jag får se vad jag röstar på. Röstar du rött eller blått? Hoppas du får en fin sommar.

Lisa Mäki sa...

Låter klokt att tänka om. Att skylla på invandrare är en smal, konstig väg att ta när man ska attackera ett problem som är så himla mycket större. Du glömde en färg. Det är troligen den färgen jag kommer att rösta på.