tisdag 25 oktober 2011

När Sofia skrev historia

Dagens sköning är ju ändå den där Sofia Arkelsten som lyckats häva ur sig att moderaterna minsann var med och genomförde fri och lika rösträtt, när de i själva verket var emot den när det begav sig.
Det är ju sådant där som en vanlig Sven Svensson skulle komma undan med att säga fel om, eller till och med inte ha minsta koll på. Men som politiker, då är det inte riktigt samma sak. Som politiker ska du kunna snacka och rabbla snabb information. Man ska kunna utgå från att en politiker väger sina ord på grammet och baserar dem på fakta. Speciellt då om informationen de häver ur sig faktiskt handlar om det egna partiets historia. Sen är de självklar människor de med, men det här påståendet som fru Arkelsten kom med är ju så jävla skrattretande eftersom det helt går emot hur det gick till. 

DN:s artikel med henne är så fruktansvärt roande. Hon har fel, står utan källor och argumenterar för fakta taget ur tommaste intet, samtidigt som hon viftar bort DN:s frågor som om de vore något en skoltidning knåpat ihop efter en kvart på Google. Min favoritdel är där hon säger att de naturligtvis har fakta på att de var med och genomförde lika rösträtt för nittio år sedan. För att dra ett hatat gammalt facebook-citat upp till ytan igen: "..också hade de inte det :P :P :P".

Hennes uttalande är inget att rasa över eller kräva omedelbar avgång för. Men däremot tycker jag att man kan utkräva en stor jävla hand mot hennes panna och ett högljutt: "Fy fan, vad pinsam jag är". För det är hon ju. Läs artikeln i DN och garva åt hennes lilla moderatgynnande historie-twist.

Inga kommentarer: