söndag 11 december 2011

Man kan ju inte hålla på och dansa hur som helst

Jönköping är väl vanligtvis inte en stad man hör så mycket väsen från, men nu, nu fräser de ifrån. Det är dags att räta upp leden, tycker de. Det är dags att stoppa spontandansandet. Det är nämligen så att det under hösten genomförts danskontroller på Jönköpings uteställen. Genom dessa danskontroller har det upptäckts att det dansas på ställen som inte har danstillstånd. Oacceptabelt, förstås. Många pubar har nu fått ta emot stränga tillsägelser, den spontana dansen skall väck eller danstillstånd sökas!

Många frågor väcks. 

Först och främst, polisen i Jönköping, är detta verkligen ett vettigt bruk av resurser? Det sker väl ta mig fan mord i detta land? Vad håller ni på med? Hade ni verkligen inget annat som ni kunde sysselsätta er med under hösten istället för att kika på huruvida folk rörde sina lurviga över golvet eller ej? 

Visste någon innan detta blev en nyhet och snackis att det finns något som heter danstillstånd? Nog har man fått en och annan tillsägelse över alltför flaxande danssteg, men att det faktiskt är förbjudet för vissa pubar att tillåta oss dansa? Visste någon det? 

Och, om en pub söker danstillstånd för att möjliggöra spontandansen, kan då de kommande dansstegen på puben räknas som spontana fortfarande? För en spontandans som först sökt tillstånd känns ju direkt ospontan, kontrollerad, godkänd och statlig.

Inga kommentarer: